Surówka Coleslaw

surowka_coleslaw

Składniki:

– 1 kapusta pekińska mała,

– 1 por,

– 1 marchew,

– 1 jabłko,

– ½ łyżeczki soku z cytryny,

– ¼ łyżeczki soli,

– ½ łyżeczki czarnego pieprzu,

– 1 łyżeczka octu winnego,

– 1 łyżeczka cukru,

– 4 łyżki majonezu

Sposób przygotowania:

Kapustę i pora należy pokroić w cienkie paski, pora przed pokrojeniem należy sparzyć w gorącej wodzie przez kilka minut. Marchew należy zetrzeć na tarce używając małych oczek, jabłko używając oczek dużych. Całość dokładnie mieszamy, dodajemy majonezu, przyprawy, sok z cytryny i ocet winny i jeszcze raz dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną surówkę wstawiamy co najmniej na 2 godziny do lodówki, po tym czasie jest gotowa do serwowania.